Arama
Arama Sonuçları
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Organlarıyla 3 kişiye hayat oldu
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı
‘Umut bekleyen bedenlere can olun’
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, Ankara’da görev yaptığı dönemde organ bağışını yakından desteklediklerini ve verdiği desteklerle birçok hastaya böbrek nakli yapılarak sağlıklarına kavuşturulduğunu ifade etti. Ergül, KEAH’ta da kurulu olan Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğünün çalışmalarını her zaman omuz omuza çalışarak desteklediklerini söyledi.
Taşköprü MYO’da organ bağışı semineri
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan ve vatandaşlara organ bağışı hakkında verilen eğitimlere devam ediliyor. Taşköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine seminer düzenlendi.
Türkiye’de 20 bine yakın hasta organ nakli bekliyor
Türkiye’de 2022 yılının başından bu yana 4 bin 500’e yakın organ nakli yapıldı. Halen 20 bin kadar hasta ise organ nakli bekliyor. Yapılan her organ bağışı, nakil bekleyen hastalar için yeni bir umut oluyor.
Kastamonu’dan organ bağışı farkındalığı
Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası Organ Bağışı Haftası olarak kutlanıyor.Binlerce hastanın umudu olan organ bağışı, Türkiye’de son yıllarda giderek artıyor. Türkiye’de 2022’nin başında bu yana 4 bin 322 organ nakli yapıldı. 20 bin kadar hasta ise organ nakli bekliyor.Açıksöz TV ve CNG haber ekip olarak hem Organ Bağışı Haftası’na dikkat çekmek hem de vatandaşları bu konu neler düşündüğünü sorduk. Detaylar haberimizde...
Organ Bağışı bilgilendirme standı açıldı
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla ‘Her bağış yeni bir hayattır, organ bağışı hayat kurtarır. Gelin siz de hayat kurtarın’ sloganıyla, Kastamonu’da etkinlikleri düzenleniyor. Yapılan etkinlikler çerçevesinde Kastamall AVM’de Organ Bağışı Standı açıldı. Sağlık görevlileri, organ bağışına dikkati çekmek amacıyla açtıkları stantta, organ bağışına yönelik vatandaşlara bilgilendirme yaparak, bağış yapmak isteyenler için form doldurmalarına yardımcı oldu.
“Bağışlanan her organ filizlenen bir candır”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Etkinlikleri kapsamında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine Organ Bağış Standı kuruldu.
“Sağlıklı Yaşam” standı kuruldu
Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Taşköprü ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Sağlıklı Yaşam Standı kuruldu.
4 kişi organ bağışında bulundu
Kastamonu'da Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri düzenlenen “Halk Sağlığı Sokağı" etkinliğinde 4 kişi organ bağışında bulundu.
Kastamonu’dan da geçecek
Organ bağışına dikkat çekmek için bisikleti ile Adana’dan yola çıkan 44 yaşındaki Kemal Yücel, 10 Ağustos’tan bu zamana kadar 2 bin 655 km pedal çevirerek, 23 şehri dolaştı. Kastamonu’nun da içinde bulunduğu Karadeniz sahil rotasından, organ bağışına dikkat çekmek için çıktığı yola devam edecek.
'Kastamonu'dan milletvekilimiz olacak'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve parti yöneticileri; Kastamonu'ya gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. İlimizde basın açıklaması gerçekleştiren İnce, Kastamonu'dan beklentisini; ''
"26 bin 894 hastamız var"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Organ ve Doku Bağışı Farkındalık Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu
Barutçuoğlu AVM'de organ bağışı anlatılıyor
3-9 Kasım Organ Bağışı haftası kapsamında Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde (AVM) tanıtım ve bilgilendirme standı kuruldu